На Херсонщині 815 учасників АТО стали власниками земельних ділянок

Роботі з учасниками антитерористичної операції та членами родин військовослужбовців,загиблих у ході її проведення, значну увагу приділяє землевпорядна служба області, фахівці якої детально розглядають їх звернення та запити.

Звинувачення ж окремих місцевих ЗМІ в тому, що Головне управління Держгеокадастру нібито обмежує у правах учасників АТО, є безпідставними.

На сьогоднішній день із близько 2 тис. громадян, що подали до управління клопотання, понад 1,8 тис. отримали дозволи на розроблення проектної документації щодо відведення у власність земельних ділянок різного цільового призначення на загальній площі понад 2,7 тис. гектарів. Решта заяв знаходиться на розгляді у фахівців.

Лише в Головному управлінні Держгеокадастру у Херсонській області затверджено проекти землеустрою та надано у власність 456 земельних ділянок загальною площею майже 677 гектарів. В основному це земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства.

В цілому ж по області за наказами Головного управління Держгеокадастру, а також рішеннями (розпорядженнями) органів місцевого самоврядування та райдержадміністрацій земельні ділянки отримали 815 учасників АТО та членів родин загиблих військовослужбовців. Загальна площа переданої у власність землі становить понад 710 га.

Для задоволення потреб учасників АТО на території області зарезервовані та залишаються вільними ще понад 4,6 тис. га земель різного цільового призначення, з яких трохи більше, ніж 3,7 тис. га – землі сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів) та близько 931 га – землі комунальної власності (в межах населених пунктів). Резервування земельних ділянок здійснюється з огляду на пропозиції органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади.

Детальну інформацію про резервні земельні ділянки можна отримати у розділі Інформація для учасників АТО на офіційній веб-сторінці Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області або безпосередньо в управлінні за адресою: м. Херсон, вул. Університетська, 136-а, каб. 308.

Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон