На Херсонщині функціонерам від спорту вручають "Червону картку"

Сьогодні, 27 січня активісти громадської організації «Спорт для всіх. Інфо» заявили про те,що розпочинають в Херсонській області безстрокову інформаційно-просвітницьку кампанію «Червона картка».

«Червона картка» - це комплекс заходів, спрямований на широке інформування громадськості про процеси, які відбуваються у сфері фізичної культури і спорту Херсонщини. Це професійний аналіз причин та наслідків конфліктних ситуацій, які виникають після певних дій представників влади, місцевого самоврядування, окремих особистостей.

«Червона картка» - це сигнал про порушення прав та інтересів спортсменів, вихованців спортивних шкіл, тренерів, батьків, це можливість привернути увагу громадськості до проблеми та вказати на тих, чиї дії руйнують спорт на Херсонщині.

Першими у Херсонській області «Червону картку» отримали депутат Херсонської обласної ради Володимир Шадрін та депутат Херсонської міської ради Валентин Сух.

Активісти громадської організації «Спорт для всіх. Інфо» вважають, що:

- Ці депутати, впевнені активісти, маніпулюють тренерами та спортсменами в корисних цілях. Роблять власний піар на плановому ремонті Херсонської школи вищої спортивної майстерності. Жодним чином цей ремонт не є досягненням або «героїчним вчинком» окремого депутата.

Виділення коштів з обласного бюджету у 2016 році на ремонт закладу у розмірі 400 тисяч гривень та на придбання тренажерів у сумі 300 тисяч гривень є послідовним кроком обласної влади в процесі відновлення та розвитку матеріально-технічної бази ШВСМ.

- Призначення виконуючим обов'язки директора ШВСМ Олексія Мотова, який за короткий термін довів свою нездатність керувати закладом.

Наразі пан Мотов ( запевняють активісти, – людина Шадріна та Суха) намагається приховати, що завдяки його некваліфікованим діям 700 тисяч гривен з обласного бюджету, передбачені на придбання мікроавтобусу для перевезення спортивних човнів, були повернуті, як невикористані.

Як наслідок невміння організувати роботу по проведенню тендерів, мікроавтобус, надзвичайно потрібний спортсменам, не придбано. - рейдерське захоплення Херсонського вищого училища фізичної культури.

Восени 2016 року керівник закладу Володимир Кучер під тиском, який вчинили депутати Шадрін та Сух, написав заяву про звільнення. Це було зроблено задля того, щоб цю посаду без конкурсу зайняв Валентин Сух.

У січні 2017 року, використовуючи правові колізії, діючи зухвало та агресивно, Сух і Шадрін фактично захопили посаду керівника закладу, коли розпорядженням голови Херсонської обласної ради Суха призначили виконуючим обов'язки.

Валентин Сух продовжує вважати себе керівником закладу, проводить прес-конференції, представляючись виконуючим обов'язки директора. Але, вважають активісти, з юридичної точки зору він - самозванець, а його мета – дістатися бюджетних коштів.

На сьогодні робота ХВУФК дестабілізована. Управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації вимушене докладати додаткових зусиль з метою недопущення порушень фінансової дисципліни та зриву навчально-виховного і тренувального процесів.

- Активісти громадської організації «Спорт для всіх. Інфо» заявляють, що починаючи з січня 2016 року по теперішній час в Херсонській області завдяки діям депутата В. Шадріна практично зруйнована діяльність 4 фізкультурно-спортивних товариств.

Крім того, за його безпосереднього втручання 7 спортивних шкіл припинили свою діяльність. Більшість обласних спортивних закладів торкнулась діяльність Шадріна у тандемі з керівником «сумнівної» профспілки працівників фізичної культури та спорту Іриною Дерев'янко. Результатом цієї діяльності є смута в тренерських колективах та протести працівників шкіл.

Прийшов час зупинити це свавілля! Сьогодні ми відкрито говоримо про те, що Шадрін та Сух руйнують спорт на Херсонщині! Спортивна громадськість показує цим заробітчанам у спорті «Червону картку».

ГО «Спорт для всіх. Інфо»
Керівник: Ротонос Сергій Олексійович

Адреса громадської організації:
м.Херсон, вул. Суворова, 7-9/16 Телефон: (0552) 46-75-50
e-mail: sportforall.info@ukr.net

Представники сфери фізичної культури і спорту Херсонської області, які підтримують діяльність ГО «Спорт для всіх.інфо»:

Костючук Юрій Назарович – Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, Заслужений тренер УРСР, Майстер спорту міжнародного класу з веслування на байдарках і каное, голова Херсонського обласного відділення НОК України (1994-2004), начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації (1990-2000). Волощук Георгій Іванович – Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, Заслужений тренер України з веслування академічного. Кобець Сергій Миколайович – Майстер спорту СРСР, Майстер спорту України зі спортивного орієнтування, перший заступник голови Херсонської обласної федерації спортивного орієнтування. Олійник Михайло – Голова осередку у Херсонській області ГО «Федерація гирьового спорту України», багаторазовий переможець чемпіонатів світу з гирьового спорту. Черепанов Валерій – Майстер спорту СРСР, дворазовий переможець чемпіонатів світу з гирьового спорту. Яковлев Артем – Президент Херсонської обласної федерації традиційного окінавського Годзю-рю карате-до.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон