На Херсонщині свині загинули від африканської чуми

На Херсонщині виявили випадок африканської чуми свиней.

А, як відомо, збудник африканської чуми, безпечний для людини, несе велику загрозу для поголів'я свиней, що спричиняє великі економічні втрати та є проблемою продовольчої безпеки.

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку у приватному домогосподарстві в смт Іванівка, 16 січня поточного року, загинули 4 свині. Дослідження, які провели у Дніпропетровську показали – вбив свиней саме цей вірус. Після постановки попереднього діагнозу було прийнято низку рішень, які запобігли поширенню хвороби.

Так, станом на 20 січня все наявне в особистому селянському господарстві поголів'я свиней піддані умертвінню та видалені шляхом спалення. Проведена повна дезінфекція території приватного господарства та заборонено виїзд транспорту з нього. В зоні захисту проведено облаштування 3-х ветеринарно-поліцейських постів. На постах забезпечено цілодобове чергування ветеринарних спеціалістів та представника поліції.

Крім того, постійно здійснюється контроль за клінічним станом поголів'я свиней, яке утримується в господарствах різної форми власності в населених пунктах, які входять до зони захисту та зони нагляду.

На сьогодні випадків захворювання чи загибелі свиней на Херсонщині не зареєстровано.

Для недопущення занесення збудника хвороби на територію області та підвищення ефективності проведення профілактичних заходів Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при облдержадміністрації на постійні основі контролюватиме ситуацію в області.

За матеріалами Херсонської ОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон