Хто відповість за "куромор" на Херсонщині?

В пресі вже повідомляли про надзвичайну подію у селі Вірівка Бериславського району Херсонщини,де недбалі господарі буквально заморили голодом тисячі курей на птахофабриці. Херсонців цікавить - чи є таке поводження з птахами злочином і хто відповість за цей "куромор"?

Нагадаємо, у Бериславському районі Херсонщини на Вірівській птахофабриці з голоду померли 80 тисяч курей, оскільки птицю там не годували з 31 грудня минулого року...

Як розповідають самі робітники підприємства, - на фабриці немає світла та води: "У нас подохли кури через те, що за несплату у нас відімкнули світло, та курей не годують. Ми ходимо на роботу тільки для того, щоб винести мертву птицю", - розповіла працівниця птахофабрики Наталя Ковальчук.

Власники птахофабрики (підприємці з Харкова), за словами людей, не виходять на зв'язок. Працівники не отримують зарплату вже близько півроку.

Раніше на фабриці нараховувалось близько 100 тис. курей, розповіли співробітники. Частину їм віддали замість зарплати у грудні, але кури вже були ледь живі, тому багато з них померло.

Як повідомили у прес-службі Херсонської облдержадміністрації, за заявою 1-го заст. глави Бериславської РДА Олександра Мандри, ще 17 січня було відкрито кримінальну справу стосовно керівництва ТОВ «Ольгівська птахофабрика «Агро-капітал», що знаходиться в Вірівка Бериславського району, за фактом невиплати зарплатні його працівникам.

За словами чиновника, після звернення робітників підприємства на урядову «гарячу лінію», він організував виїзд з робочою групою на птахофабрику для зустрічі з керівництвом підприємства. Але на територію їх не пустили...

Тому було ініційовано звернення до місцевої прокуратури та у Бериславське відділення поліції щодо порушених у зверненнях питань.

За матеріалами ЗМІ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон