Скадовські зміїї у небі Індії

У січні небо над Ахмедабадом стає строкатим. Паперові змії всіх можливих забарвлень, форм і розмірів злітаютьнад індійським містом. Ахмедабад славиться на всю країну своїм Фестивалем повітряних зміїв, який проходить щороку...

Паперові змії стали одним з втілень мрії людини про польоти в піднебессі. Тому невипадково фестивалі паперових зміїв проводяться в багатьох країнах світу і залучають і любителів, і професіоналів цього мистецтва.

За часом проведення фестиваль збігається з фестивалем Макар Санкранті або Уттараян — фестивалем, що оспівує пересування сонця в північну півкулю, закінчення зими і прихід весни.

Закінчення зимового сезону — час проведення Міжнародного фестивалю паперових зміїв — знаменно блакитним і безхмарним піднебессям, запахами весняної природи, відчуттями чекання, радощі і тріумфу.

Фестивалі паперових зміїв проводяться в багатьох великих містах Гуджарата, але Міжнародний фестиваль паперових зміїв в Ахмедабаде історично займає особливе місце, тому що саме в Ахмедабаде зародилися витоки святкування Уттараяни.

Раніше ця свято було частиною традиційних ритуалів на честь бога сонця Сури, а в наші дні Фестиваль переріс рамки релігійної церемонії і перетворився на подію міжнародного масштабу.

Досвідчені пілотажні групи і ентузіасти з різних країн світу влаштовують неймовірно барвисте шоу на аренах місцевих стадіонів.

Команди Індии, Бельгії, Кореї, Італии, України - більше 30 команд прикрашали цього року небо Індії власними винаходами у повітроплаванні.

Щирими дружніми вітаннями зустрічали в Індії делегацію з України. Учасників фестивалю вітав особисто міністр освіти країни.

Україну на Фестивалі представляли 2 команди: команда з Херсона і сімейна команда "Галактика", яку очолював керівник однойменної Скадовської аерокосмічної групи Володимир Костянтинович Ємельянов.

Скадовськ знають і люблять в Індії, отже цього року від оргкомітету надійшло вже традиційне запрошення, і цьогорічний Фестиваль для скадовських повітряних зміїв став ювілейним, п'ятирічним.

Незважаючи на труднощі з перельотом, українська "Галактика" відвідала Мумбай, встигла на відкриття Фестивалю в Раджкоті і на головну подію в Ахмедабад. Скадовські повітряні змії і український прапор замайоріли в індійському небі.

Програма Фестивалю була цікавою та насиченою. А майстер-клас від скадовскої "Галактики" залучив чимало індійських дітей. "Я люблю Скадовск! Я люблю Украину!" - скандували індійські друзі слоган, якому їх навчив Володимир Ємельянов. До Скадовська він привіз нам трохи індійського тепла і теплих слів з Фестивалю.

За інформацією Скадовські новини

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон