Психологи Херсонщини надають допомогу піротехнікам, які повертаються з АТО

20 січня в кризовій залі Головного управління ДСНС України у Херсонській області відбулася зустріч психологівобласного відомства зі співробітниками групи піротехнічних робіт та спеціальних водолазних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС області, які повернулися після виконання своїх обов'язків із зони проведення антитерористичної операції.

Заняття з людьми, які побували в інших життєвих обставинах, бачили те, що не властиво бачити у мирному житті, є важливими для стабілізації їх врівноваженого стану. Психологи працюють з переживаннями людини, пов'язаними з тією чи іншою ситуацією в її житті.

Мета психолога знайти способи і шляхи вирішення емоційних проблем, а отже способи і шляхи вирішення проблем, пов'язаних зі стосунками, роботою тощо.

Цього разу піротехнікам запропонували стати художниками і намалювати кактус. У завданні враховувалося все: і обрані кольори, і наявність колючок, відростків та ін. Усе це робилося для того, щоб з'ясувати у якому стані знаходяться молоді чоловіки, які повернулися додому і повинні врівноважено ввійти в сім'ї, налагодити стосунки з дружинами, дітьми. І приємно зазначити, що майже у всіх учасників тестування кактуси були домашніми, різнокольоровими і на перспективу які мали рости і квітнути.

Така робота з піротехніками у Херсонській області проводиться систематично і їх психологічних стан знаходиться під контролем, особливо, коли вони збираються на ротацію чи повертаються із зони АТО.

ГУ ДСНС України у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон