На Херсонщині виявлено незаконну передачу земель навчальних закладів

Каховською місцевою прокуратурою в ході реалізації представницьких повноважень встановлено, що у липні 2016 року одним із професійно-технічних училищ області укладено договір із приватним селянським підприємством про спільний обробіток земельної ділянки загальною площею понад 8 га, яка в 2006 році розпорядженням голови районної державної адміністрації була передана навчальному закладу в постійне користування.

Після встановлення порушень вимог законодавства, Каховською місцевою прокуратурою подано позов до господарського суду Херсонської області про визнання недійсним договору та повернення земельної ділянки вартістю близько 300 тис. грн., яка перебуває у постійному користуванні навчального закладу, а отже відповідно до вимог чинного законодавства не може бути надана в користування суб'єкту господарювання.

Погодившись з позовом прокурора, сторони розірвали договір, приватне сільськогосподарське підприємство звільнило земельну ділянку та повернуло її навчальному закладу, у зв'язку з чим провадження по справі припинено.

Прес-служба прокуратури Херсонської області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон