В зоні карантину робота продовжується цілодобово

Високопатогенне захворювання пташиний грип уразило домашнє поголів'я в домогосподарствах села Цукури та дику перелітну птицю в межах ставка-накопичувача на поді «Чорна долина» Новокам'янської сільської ради.

В результаті було оголошено карантин, вжито необхідні заходи.

Разом із заступником начальника Каховського відділу поліції ГУНП у Херсонській області Андрієм Чонкою ми відвідали карантинну зону.

На в'їздах та виїздах встановлено карантинно-поліцейські пости, обладнані дезбар'єрами. Встановлено спеціальні знаки, шлагбауми, а для полегшення розпізнання постів вночі вони підсвічуються лампами.

Цілодобово ведеться чергування працівниками Каховської поліції та ветеринарної служби. Вдень присутній і представник сільської ради. З метою надання допомоги ветеринарній медицині Каховського району залучені працівники цієї служби й найближчих сусідів: Чаплинки, Горностаївки та Берислава.

На пропускних постах проводять обробку коліс автотранспорту, що їх перетинає. Більш того, ведеться спеціальний облік машин.

На посту розповідають, що вдень середня кількість автотранспорту, що перетинає пости, складає 500 машин, вночі показник менший – близько 50. Великовантажні автомобілі не пропускають, заборонено й транзитний перетин села. На трасі Нова Каховка – Армянськ (Т 2202) встановлено знаки та спрямовано транзитний об'їзд с. Цукури.

З початку карантину відібрано більше тисячі зразків біологічного матеріалу від здорової птиці на наявність збудника високопатогенного пташиного грипу та передано до Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи м. Київ.

Олександра МІШИНА
"Каховська Зоря"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон