Неоформлених херсонських працівників стало менше

За 2016 рік, працівники Головного управління ДФС у Херсонській області спільно з представниками виконавчої та місцевої влади, встановили 14 149 осіб, які не були оформлені відповідно до чинного законодавства та відповідно не сплачували податки.

Внаслідок вжитих заходів до бюджету надійшло 6,5 млн.грн. та "нелегали" офіційно оформили трудові відносини.

Найбільше "підпільних" робітників фахівці фіскальної служби регіону встановили в сфері сільського господарства – 8 756 осіб. Також заробітну плату в "конвертах" отримували від своїх роботодавців 2 750 працівників сфери роздрібної та оптової торгівлі.

Крім того, із встановлених порушників, залучено до державної реєстрації 2 429 фізичних осіб, внаслідок чого сума сплачених податків склала 1,1 млн.гривень.

Дуже важливо, щоб громадяни чітко усвідомили, що їх згода отримувати зарплату "в конвертах", може зіграти з ними злий жарт, позбавивши їх у майбутньому всіх соціальних гарантій. А недобропорядним працедавцям варто пам'ятати про неминучі наслідки порушень трудового законодавства.

Нагадаємо: з 01 січня 2017 року мінімальна заробітна плата в Україні становить 3 200 гривень.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон