Ювілейне ралі «Чумацький Шлях» має стати найкращим за 20 років свого існування

18-19 травня 2013 року на Херсонщині відбудеться I етап чемпіонату з ралі «Чумацький шлях»

Ралі «Чумацький Шлях», яке цього року святкує свій 20-річний ювілей, всього лише другий раз в історії стало відкриваючим етапом чемпіонатів України. Вперше честь відкривати найпрестижнішу автогоночну серію країни випала Херсону два роки тому - тоді на старт гонки вийшли 56 екіпажів, встановивши тим самим рекорд для гравійних етапів чемпіонату України.

Нинішнє ралі «Чумацький Шлях», яке відбудеться за підтримки обласної державної адміністрації, збере в собі все краще, що було накопичено організаторами за 20 років роботи, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Спортсменам будуть запропоновані й улюблена глядачами паралельна гонка, і традиційно складні спецділянки у Кам'яному Кар'єрі, і нова спецділянка «Ювілейна», яка пройде в режимі карусельної гонки. Таким чином, екіпажам не доведеться стояти на місці в очікуванні свого старту - маршрут ралі складений таким чином, щоб спортсмени не втрачали тонусу протягом двох гоночних днів.

Безумовно, ювілейний статус гонки передбачає максимально високий рівень її організації, підготовки та проведення. Вперше в історії українського ралі вся основна документація зроблена згідно стандартам, встановленим FIA для гонок рівня Чемпіонату Європи. Спортсменів чекає не тільки ретельно підготовлена траса змагань, але і продумана зона сервісу, урочисті церемонії відкриття і нагородження, автограф-сесії і багато іншого.

Таким чином, 20-й «Чумацький Шлях» є гонкою одночасно цікавою, складною і якісною. Відзначимо, що в числі перших в заявочному списку з'явився і російський екіпаж Сергія Пухкалова та Сергія Нестеренка - а значить, святкування херсонського ювілею буде по-справжньому міжнародним.

Крім того, на сьогоднішній день офіційні заявки на участь в класі 2 вже подали Олександр Салюк-молодший і Юхим Важеєвський. Очікується також, що їх суперниками стануть Валерій Горбань, Олексій Кікірешко і Дмитро Радзівіл.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон