Керівники Херсонщини заспівали колядки

Сталося це вчора, 5 січня у Херсонському музичному училищі в рамках концертної програми «Різдвяні зустрічі».

На концерті голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв, голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер привітали херсонців із Різдвом та виконали спільно із фольк-гуртом «Свічадо» (керівник Михайло Варгун) Різдвяну колядку.

У святковому концерті, який окрім музичної мав і розгорнуту літературну складову щодо українських різдвяних традицій, взяв участь камерний оркестр "Гілея" Херсонської обласної філармонії (диригент В.Білявський) з композицією «Щедрик» М.Леонтовича.

Солісти Тетяна Григор'єва (cопрано) та Іван Бейлекчі (тенор) виконали всесвітньо відому «Тиху ніч».

Інструментальний дует "Таїна" (Леся Пазушенко – домра; Марія Морозова – гітара) подарував херсонцям різдвяну мелодику західноєвропейської та американської музичної культури.

Хор "Жайвір" херсонської школи №52, а також вокальні колективи області заспівали безліч різноманітних колядок.

Віктор Кисіль докладно розповів про окремі аспекти різдвяних обрядів Херсонщини, а ведуча Олена Падалка зробила екскурс в історію «Щедрика» М.Леонтовича та його тріумф на різдвяних концертних майданчиках Європи та Америки.

Управлінню культури ХОДА, яке виступило організатором Різдвяного концерту, вдалося вміло поєднати вишукане професійне виконання із дзвіночками живої творчості аматорських та дитячих колективів області.

Музично-літературна зустріч напередодні Різдва виявилася світлою, чарівною, хвилюючою і натхненою. Нехай таким буде і рік.

Георгій БЯНОВ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон