Олена Урсуленко: Прикро саме за цей бюджет Херсона

Свою позицію щодо прийнятого більшістю депутатів бюджету Херсона на 2017 рік висловила секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко:

"За підсумками 2015-2016 років профіцит бюджету Херсона склав близько 500млн. гривень. А хто з городян відчув це зростання і покращення комфорту життя? Спробуйте відповісти самі.

Найболючіше питання у бюджеті для міста - це комунальні підприємства, кількість яких зростає (на сьогодні їх 88), але ж зовсім не підвищується якість послуг для городян, де повинен бути баланс - ціна/якість.

Тут успішно продовжують «освоювати» гроші громади, причому і зарплати в керівників комунальних підприємств – одні з найвищих.

Нічого не змінюється у житті міста, реальні кадрові зміни по всіх структурах виконавчої влади і напрямках відсутні. Керівники департаментів і управлінь у структурі органів виконавчої влади з січня 2014 по грудень 2016 практично не змінилися. Близько року у місті відсутній Головний архітектор...

Депутати працюють, надають рекомендації, вносять зміни до діючих програм, але ж вони не виконуються. Депутати не можуть замінити собою органи виконавчої влади, хоча це комусь і дуже вигідно! Особливо для формування своєї керованої більшості у міськраді.

Бюджетна сесія 2017 - це торжество старих традицій у дійсності. Депутатам надали проект рішення 15.12 .16, але деякі статті надходжень і видатків відразу викликали питання щодо їх відповідності.

Окреме питання, невиконані надходження у бюджет по деяким статтям, але хтось надав пояснення? Протягом двох тижнів під час ознайомлення та опрацювання проекту бюджету на 2017 рік депутати надавали свої рекомендації щодо внесення змін у отриманий проект бюджету, залучали до обговорення громадськість міста.

Але чому органи виконавчої влади Нічого не взяли у роботу?! Питання - ЧОМУ???

Мені, прикро, що більшістю голосів депутатів прийнятий саме цей бюджет. Він не розвиває наше місто у напрямках будівництва, енергозбереження, культури, спорту, використанні новітніх технологій у діагностиці і профілактиці страшних захворювань нашої цивілізації .

В ньому немає також найважливіших проектів, про які говорили цілий рік: відкритий простір, створення сучасного Центру надання адміністративних послуг (про черги в ньому писали всі ЗМІ), відродження стадіону "Кристал", розробки Генерального плану міста тощо.

Більше того, у бюджеті, навіть, не закладено всі необхідні витрати для життєдіяльності міста - зарплати працівникам бюджетної сфери із медицини, на придбання медикаментів і харчування у лікарнях!!!

А таке відчуття, що для щастя жителям нашого міста достатньо проїхатися на тролейбусі з Європи 1989 року випуску. Так, тролейбуси також необхідні, але ж повинен бути здоровий глузд при їх закупівлі.

Бюджет прийнятий. Це вимагає від кожного з нас, шановні городяни, пильного контролю щодо його використання. Просто слідкуйте, як йдуть ремонтні роботи у Вашому дворі, у Вашому будинку, на дорогах, у школах!!!

Бо після прийняття бюджету - важливий саме контроль за ефективним і прозорим використанням грошей міського бюджету, який наповнюється Вами, шановні городяни!

У нас разом обов'язково усе вийде!", - впевнена секретар Херсонської міської ради Олена УРСУЛЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон