У Херсоні відкрився «Різдвяний салон»

Під такою назвою в Херсоні у виставковій залі на площі Свободи з 22 грудня розпочала свою роботу виставка картин херсонських художників.Виставку відкрив голова обласної організації Національної Спілки художників України Олександр Ковач.

Тут 53 херсонських художника представили більше сотні своїх творів. Серед них картини іменитих, відомих за межами області, майстрів пензля: народного художника України Володимира Чуприни «Старі дерева» і «За вікном зима», Заслужених художників України Венери Такаєвої «Апельсиновий ранок», Олександра Ковача «Сутінки», Марії Шнайдер -Сенюк «Вічні цінності»...

Чи не менший інтерес у відвідувачів викликають картини також визнання, авторитетних митців, цілком гідних почесного звання «Заслужений художник України", але поки що не отримали його через досить складного процесу оформлення відповідних документів та тривалого узгодження на різних інстанціях, а також по ряду інших суб'єктивних і об'єктивних причин...

А поки, на думку багатьох відвідувачів виставки, такі майстри давно заслужили «державного» визнання. Це і Єгор Толкунов ( «Художник», «Моя симпатія»), і Анатолій Биков ( «Гладіолусі»), і Світлана Білецька ( «Тиша». «На зимовищу вікні»), і Олександр Лаптєв ( «Згадуючі Купріна»), і Ксенія Стеценко («Весна»), і Анатолій Кичинський («Сонячний сніг», «Ще мить - и сутінки»). Звичайно, тут має місце фактор суб'єктивності автора, який симпатизує вище згаданим майстрам, але те, що цей список далеко не повний, однозначно.

Крім «умовних претендентів», не можна не згадати і інших художників, у яких є свої шанувальники. Це Володимир Гончаренко ( «Перший сніг. Закохані», «Автопортрет з уяви»), Григорій Зозуля ( «Перший сніг»), Тетяна Анісімова ( «Зима», «Старий Кореїз »)

Але особливо приємно здивувала поява на цій святковій виставці ряду молодих художників - Костянтина Терещенко, Юлії Таран, Марії Грідін, Світлани Юр'євої, Яель Сенкіной - Грицаєнко і деяких інших, у яких, поза всяким сумнівом, велика майбутнє.

Художня виставка «Різдвяний салон» буде працювати у Херсоні до 20 січня 2017 року. І, без сумніву, багато херсонці матимуть можливість її відвідати, висловити свою думку і дати свою оцінку робіт наших талановитих земляків, відбивши її у книзі відгуків.

Юрій АНІСІМОВ
Фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон