На Херсонщині об’єднуються патріотичні сили

Відбулась зустріч громадських організацій та громадських активістів Херсонщини з керівниками Комітету Національної Дії України.

На сьогодні учасниками створення руху Комітет національної Дії України є наступні патріотичні середовища:

• Національний рух «ДІЯ» (Дмитро Ярош);

• Спілка офіцерів України (Олександр Скіпальський);

• Рух за Суверенний Розвиток (Тарас Стецьків);

• Асоціація фермерів та приватних землевласників України (Іван Томич).

Зібранням підтримано Меморандум Комітету Національної Дії та створено робочу групу для проведення роботи по залученню нових середовищ та окремих відомих особистостей, для створення широкого загальнонаціонального мережевого руху, заснованого на принципах колективного лідерства та прийняття рішень.

Метою діяльності руху визначено побудову новітньої української держави, яка буде самостійною у здійсненні внутрішньої політики і стане суб'єктом на геополітичному рівні.

Основними програмно-ідейними напрямними руху на сьогодні визначено чотири позиції:

1. Доктрина (концепція) воюючої країни, що передбачає побудову в Україні контрактної армії, системи резервної (добровольчої) армії та територіальної оборони.

2. Новий економічний курс для України.

3. Розв'язка земельного питання в інтересах українського селянина і громадянина, що передбачає мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення та формування сімейного фермерського господарства як домінуючої форми господарювання на селі.

4. Прийняття спеціально обраними Конституційними Зборами нової Конституції України як нового суспільного договору між її громадянами.

Перелік цих засад не є сталим і вичерпним. Він буде розширюватися.

Завданням комітету Херсонщини на найближчий період має стати об'єднання патріотичних сил в регіоні, визначення власних завдань, планів діяльності та обрання делегатів на установчий з'їзд.

Комітет Національної Дії Херсонщини

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон