Співаковский: Україна має стати країною з високим рівнем науки, освіти та розвитку технологій

Про це на сторінці у Facebook написав народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка», перший заступник голови Комітету з питань науки і освіти Олександр Співаковський,резюмуючи результати зустрічі із доктором Ентоні Тетером, екс-керівником Агентства передових оборонних дослідницьких проектів (DARPA) Пентагону США.

За словами парламентаря, метою зустрічі було обговорення проблем, вирішення яких допоможе Україні стати видатною країною з високим рівнем науки, освіти та розвитку технологій.

"Зробити Україну знову видатною не вдасться за один день і досягнення цієї мети є тривалим шляхом. Доктор Тетер впевнений, що Україна має великий потенціал людей з необхідною енергією для вирішення проблем, але ці проблеми мають бути виявлені та окреслені".

"Інновації – це ніщо інше, як конвертація потенційної енергії", – стверджує пан Тетер.

"Якщо розглянути управління в Україні як управління не просто в країні, але з точку зору менеджменту компанії, можна виявити нові підходи. Україна має перетворитись з країни з економікою, яка має потенціал в державу, яка долаючи перепони протидії, буде давати можливість людям конвертувати свою енергію у рішення", – наголосив парламентар.

«За результатами зустрічі було прийнято рішення розробити покрокову програму співпраці Комітету з питань науки та освіти з інноваційною платформою "UkrARPA" для вирішення визначених проблемних аспектів та залучення якнайбільшої кількості людей на шляху перетворення України на видатну країну», – зауважив Олександр Співаковський.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон