Співаковський про роботу над законом «Про освіту»

Вчора, 13 грудня в Комітеті з питань науки і освіти ВРУ відбулось чергове засідання робочої групи з доопрацювання до другого читання проекту Закону України «Про освіту» р.н.3491-д. Про її роботу розказав народний депутат України Олександр Співаковський:

"...В ході сьогоднішнього засідання робоча група опрацювала 24 поправки народних депутатів, і майже завершила обговорення третьої четвертої статей І Розділу законопроекту. Більшість поправок була врахована редакційно.


Щодо найбільш важливого:

1) робоча група прийняла рішення відхилити поправку, яка стосується права безоплатно здобувати освіту на кожному рівні освіти лише один раз як таку, що обмежує конституційне право громадян на освіту в частині безоплатності та доступності;

2) дискусійним виявився текст частини другої статті 4 відповідно до якої держава гарантує право на безоплатне здобуття повної загальної середньої освіти усім громадянам та іншим особам, які перебувають в Україні на законних підставах.

За результатами обговорення було прийняти рішення врахувати поправку, яка розширювала цю норму в частині гарантування державою здобуття також дошкільної та базової професійної освіти, а також забезпечення розвитку позашкільної освіти;

3) також була врахована поправка, яка стосувалась безоплатного забезпечення підручниками не тільки учнів та педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів, але й закладів професійно-технічної освіти.

Щиро вдячний усім членам робочої групи за дружню атмосферу під час роботи у засіданнях, висловлені конструктивні пропозиції та вміння досягати розумного компромісу, - розказав народний депутат України Олександр Співаковський

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон