Херсонці, будьте уважні: у продажу підроблені ліки

На вулиці зима по-херсонські: зранку – сонце, у полудень – хмарно, потім – дощить, надвечір – крижана крига... А вранці – знову все з початку.

Найнеприємніша пора року для організму – як вдягатися, аби не захворіти? Без зайвого клопоту, найкращий варіант, який пропонували ще наші бабусі і дідусі – «цибулина»: «Сто одежек и все без застежек».

Чим більше на вас різного роду не дуже важких і теплих речей, тим більш ефективніше ви будете почувати себе у таких температурних умовах: жарко – щось зняли, прохолодно – знову одягли.

Тим самим у продовж дня, коли коливається температура повітря, ви спокійно регулюєте температуро власного тіла і не перегріваєте себе, але й не даєте собі змерзнути.

А що ж робити коли захворіли? Лікуватися! Краще якщо вашим лікуванням займеться професійний лікар.

Медики вкотре нагадують – не займайтеся самолікування, це може призвести до фатального фіналу – смерті. Нажаль вже у цьому сезоні на Херсонщині є смерть від пневмонії (запалення легенів). Хворий перші 5 днів сидів дома і лікував себе дідівський способом. Коли його доставили у лікарню, лікарі вже не могли запобігти летальному результату – занадто пізно.

І все ж що робити, якщо захворіли? Лікуватися!..

Втім, є громадяни, які вважають, що вони все знають краще будь-якого лікаря, а тому самі себе обстежують, самі ставлять діагноз, самі призначають ліки, самі лікуються. Бог Вам порадником...

Для всіх громадян, і для самовпевнених в першу чергу, повідомляємо: в Україні офіційно заборонили такі популярні ліки від застуди як «Афлубін»: «Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками ввела заборону на продаж і використання препарату «Афлубін» (краплі оральні по 20 мл) серії 7351286, з маркуванням австрійського виробника «Ріхард Біттнер АГ».

Заборону на продаж введено у зв'язку з тими, що встановлено факт фальсифікації даного лікарського засобу.

Державна служба заборонила препарат до реалізації, а всі суб'єкти господарювання, які мають у себе в наявності препарат цієї серії, зобов'язані вилучити його з продажу та знищити.

Якщо у вас вдома є відповідний препарат, про всяк випадок, ще раз, перевірте серію – 7351286, якщо вона збігається терміново знищить неякісні ліки.

Коли купуватимете препарат у аптеці, особливо якщо це маленький або провінційний аптечний пункт, ви маєте право вимагати у провізора, для того аби переконатися, що вам не продадуть заборонений препарат, сертифікат якості на краплі «Афлубін», який видає виробник (де в першу чергу Вас повинен цікавити номер партії).

Ще раз звертаю увагу, і на цьому наголошують фахівці, що заборона стосується препарату тільки відповідної серії.

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон