На Херсонщині відзначили річницю визволення від нацистів

Сьогоднішня дата, 28 жовтня 1944 року стала видатною сторінкою в історії української держави і значущим моментом у ході Другої світової війни, що переконало весь світ у невідворотності перемоги над нацизмом.На урочистій церемонії з нагоди 72-ї річниці вигнання нацистів з України у парку Слави біля пам'ятника Невідомому солдату зібрались небайдужі люди, ветерани війни, що героїчно відвоювали Херсон від окупантів, дітей війни.

Вшанувати пам'ять загиблих хвилиною мовчання та покласти квіти до вічного вогню прийшли й керівники області та міста. Заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Валентина Січова привітала кожного, хто героїчно відвоював Херсон від окупантів.

"72 роки тому з української землі були остаточно вигнані нацистські війська та їхні союзники. 28 жовтня ми схиляємо голови перед пам'яттю воїнів-визволителів України, які пожертвували собою заради життя інших. Вшановуємо ветеранів, що пройшли дорогами Другої світової війни, мужньо захищали від загарбників рідний край...", - сказала секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.


Хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих, воїнів-фронтовиків, героїв-підпільників, працівників тилу, усіх визволителів полеглих в Другій світовій війні.

На честь героїв – ветерани війни, діти-нащадки, мешканці Херсонщини та представники влади поклали квіти до пам'ятника «Невідомому солдату», до пам'ятного знака на честь загиблих у зоні антитерористичної операції захисників України.

Сьогодні, коли на Сході країни наші бійці зі зброєю в руках відстоюють честь, свободу та незалежність України, нам особливо важливо пам'ятати про подвиги українського народу у Другій світовій війні.

За матеріалами Херсонської ОДА

Фото Херсонська облрада

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон