Херсонці побачать які «Європейці в Таврії»

Сьогодні, 27 жовтня о 16.00 херсонців запрошують на відкриття фотовиставки «Європейці в Таврії», яка розташована у еко-центрі Херсонської універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара,3-ий поверх (вул.Героїв Крут, 2)

Фотовиставка підготовлена за результатами проекту «Європейські колоністи в Таврії: від герцога Ангальт-Кеттенського до родини Фальц-Фейнів». Проект реалізується за фінансової підтримки Британської Ради в рамках проекту «Активні громадяни» та за підтримки Фонду «Об'єднання», за сприяння ГО «Таврійський туристичний альянс.»

Впродовж весняно-літнього сезону 2016 року велика група учасників проекту, з числа членів громадських організацій, фотографів, відеооператорів, екскурсоводів та істориків-краєзнавців, здійснила низку творчих експедицій по колишнім маєткам, що розташовані в межах Херсонської області по обидві боки Дніпра.

На фоні мальовничих краєвидів та залишків архітектури ХІХ ст. відбувалися костюмовані фотосесії та ігрові відеозйомки. Акторами ставали самі члени експедиції.

На очах заінтригованого місцевого населення створювалися сцени з минулого життя степової Таврії. Причому, в об'єктив попадали не тільки представники європейських держав, що освоювали український Південь, але й найдавніші аборигени цих міст - скіфи.

Природньо, що на тлі квітучих таврійських просторів на багатьох світлинах представлені і мужні козацькі постаті, адже саме тут відбувалось багато цікавих подій з історії українського козацтва.

Після відкриття виставки відбудеться відкрита перша інформаційно-ділова зустріч спільного проекту ГО «Таврійський туристичний альянс.» «Таврійські туристичні практики. Діалог професіоналів» тема – «Перевізники».

Виставка буде діяти до кінця року.

Регіональний інформаційний центр,
22-64-48; - моб. 095 20 30 873,
Наталія Шальнова, ХМГО ІЦ ПМСБІ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон