У Херсоні поліцейські вилучили металу на 2,8 мільйонів доларів

Під час санкціонованого обшуку на території Херсонського морського порту оперативники Управління захисту економіки та слідства поліції вилучили майже 15 тисяч тонн металу.Незаконно заготовлений металобрухт був підготовлений для подальшого експорту за кордон.

Схему «тіньового» обігу брухту чорних та кольорових металів викрили працівники УЗЕ у Херсонській області. За інформацією працівників Управління захисту економіки (УЗЕ) у Херсонській області ДЗЕ Нацполіції, метал скуповувався через незаконні приймальні пункти.

В подальшому брухт завозився на територію порту за підробленими товарно-супровідними документами. Заготовлений брухт чорних металів експортувався за кордон. Дану схему запровадили та використовували два суб'єкта господарювання м. Херсон.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 213 (Порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом) Кримінального кодексу України, поліцейські провели санкціоновані обшуки на території морського торговельного порту.

Зокрема, майданчики, якими користувалися товариства, що здійснювали незаконні операції з металобрухтом.

Оперативники УЗЕ у Херсонській області та слідчі Херсонського відділу поліції вилучили близько 15 тисяч тонн брухту чорного металу. За попередніми підрахунками вартість майна становить понад 2,8 мільйона доларів США.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 25,5 тисяч до 34 тисяч гривень або виправних робіт на строк до 2-х років, або обмеження волі на строк до 1-го року.

Департамент захисту економіки Національної поліції України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон