У Херсоні "важким підліткам" у виховних цілях влаштували екскурсію до слідчого ізолятору

26 квітня відбулась чергова екскурсія до Херсонського слідчого ізолятора для підлітків, котрі перебувають на обліку кримінально-виконавчої інспекції та центру соціальних служб у справах дітей та молоді.

Як повідомляє прес-служба Управління ДПтС України в Херсонській області, раніше вже неодноразово з подібними екскурсіями сюди приходили як підоблікові КВІ, так і учні професійно-технічних навчальних закладів, та діти, схильні до правопорушень.

Такі заходи є одним із радикальних методів впливу на важких підлітків. У такий спосіб пенітенціарії наглядно демонструють подальше майбутнє правопорушників. Зазвичай такі екскурсії залишають дуже яскраве враження в дитячій свідомості. Про це свідчать розмови з учасниками після завершення огляду. Результати показують, що для більшості неповнолітніх такі екскурсії стають «руйнівниками міфів» та ламають стереотипне уявлення про перебування за колючим дротом. Адже, не дивлячись на те, що в коридорах та камерах переважають світлі кольори, загальну гнітючу атмосферу неволі кожен на собі відчуває сповна.

Заступник начальника Херсонського СІЗО Денис Семенцов спочатку розповів про історію слідчого ізолятора та провів інструктаж. Після чого учасники екскурсії відвідали камери, де утримуються неповнолітні, та навчального класу – тобто умов, у які може потрапити підліток, переступивши лінію закону. Для більшості екскурсантів справжнім відкриттям стає те, що всі, хто ще не закінчив школу, в обов'язковому порядку продовжують навчання в ізоляторі.

Окрім цього, неповнолітні відвідали харчоблок установи, де із задоволенням скуштували свіжовипечений запашний хліб.

Пенітенціарії впевненні у тому, що з неповнолітніми необхідно проводити профілактичні заходи, а ніж перевиховувати їх вже у місцях позбавлення волі.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон