«Бумбокс» у Херсоні

Сьогодні, 21 жовтня у рамках свого туру «Люди» на підтримку нового однойменного максі-синглу до нашого міста завітав популярний український гурт «Бумбокс».

Андрій Хливнюк, лідер гурту зустрівся з представниками ЗМІ і відповів на запитання.

Музиканти вже не перший раз приїжджають у Херсон, про що говорить і сам Андрій, згадуючи, як весело проходив концерт: «Сьогодні вже традиційно для Херсона в вашому залі відбудеться концерт. Минулого разу було круто: до нас прийшли наші друзі із гурту O.TORVALD, ми жартували, було дуже смішно. Взагалі, дуже класно в вашому залі виступати».

На прес-конференції співак приділив увагу виставі "Burning Doors", спільного проекту гурту «Бумбокс» та Білоруського Вільного Театру.

"Burning Doors" – це історії трьох людей мистецтва, які опинилися у в'язниці – активістки Марії Альохіної, художника Петра Павленського і кінорежисера Олега Сенцова. Світова прем'єра вистави відбулася 23 серпня в Лестері, після чого почалося турне п'яти містами Британії. Згодом виставу побачать в Італії та Австралії.

У виставі "Burning Doors" у ролі композитора виступив барабанщик гурту «Бумбокс», Олександр Люлякін. Також у виставі лунає пісня гурту «Наодинці».

Але головною темою обговорення все ж стала нова платівка «Люди». «Для мене концептуальне завдання платівки «Люди» - це бути собою, і звернути увагу, в першу чергу, для себе, на свої нормальні сторони. Ця платівка носить для мене лікувальний характер, і, хоча я її не слухаю, під час запису я на якийсь час позбавився своїх демонів», - говорить Андрій.

До речі, максі-сингл «Люди» - це перший запис «Бумбокса», в якому гурт грає в новому складі – до знайомої всім «п'ятірки» приєднався талановитий піаніст Павло Литвиненко, який більше року їздив з гуртом як сесійний музикант.

Ось, що розповідає Андрій Хливнюк про нього: «Робота над альбомом була цікавою, як раз, тому що з'явився новий учасник. Це відомий не тільки в Україні, а й за кордоном джазовий піаніст. Він став частиною сім'ї під назвою Бумбокс і співавтором матеріалу для наступного альбому. З Павлом дуже круто працювати на студії, він дуже талановита людина».

Лідер гурту поділився і найближчими планами на майбутнє: «Ми готуємо до видання вже наступну платівку, швидше за все, вона буде називатися «Голий король». Вийде вона або взимку, або навесні. Потім ми поїдемо в американський, канадський і європейський тур на підтримку цієї платівки».

Щодо участі Андрія Хливнюка в «Х-Факторі», то, за словами музиканта, це був для нього цікавий досвід, завдяки проекту він познайомився з продюсерами, композиторами, оркестром, з талановитими молодими виконавцями.

Наталія РОЖКОВАН
Фото автора

P.S. Цікаво було дізнатися про те, що дарують лідеру «Бумбокса»: «Зараз мені якось мало, чого дарують. А ось раніше дарували тістечка, ляльок. Знаєте, цікаво, коли дарують листи. Зараз я залюбки їх читаю, і вони іноді надихають мене, але іноді можуть і, навпаки, загнати в депресію».

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон