Діти розмальовують "Казки Херсонщини"

Авторський проект Юлії Ситник "Казки Херсонщини", ініційований Благодійним Фондом "Майбутнє Херсонщини" знаходить усе більше прихильників серед херсонських дітлахів та їх батьків.

Дітей зацікавили не тільки фантастичні оповідання про сучасних героїв, але й те, що вони можуть побачити вже улюблених, ілюстрованих героїв казок та долучитися до процесу малювання.

За словами автора проекту Юлії Ситник, "Казки Херсонщини" - це збірка фантастичних оповідань, що мають глибоку патріотичну ідею донести до дітей в ігровій формі справжню любов до рідного краю.

...Для реалізації проекту нашою командою було проведено ряд опитувань та семінарів в окремих виховних та навчальних закладах міста й області. В результаті цих невеличких досліджень ми побачили, що дана тематика, наразі, є дуже актуальною та користується великим попитом.

Виявивши велику потребу в сучасних матеріалах з вивчення історії нашого краю, за допомогою ігрових форм та інтерактивних підходів, отримали багато захопливих відгуків дітей та позитивні коментарі від педагогічних колективів.

Наша мета не лише опублікувати збірку дитячих оповідань, але і провести низку навчально-виховних заходів, деякі з яких ми вже успішно реалізували. Вже проведено: семінари для вихователів та вчителів, уроки патріотичного виховання в школах, екскурсії по області, творчі майстер-класи, впровадили казкову терапію для майбутніх матерів, що читають «Казки Херсонщини» дітям, яких носять під серцем, плануємо «Казкові вечори» для дітей.

Подальший розвиток проекту передбачає залучення й інших обласних центрів України! Маємо на меті впровадити ідею проекту у всіх регіонах України. Для нас важливим є надати зацікавленим активним людям можливість культурного самовираження, налагодити зворотній зв'язок, щоб просування ідей, шляхом формування спільноти однодумців, відбувалося ефективно і якісно, - пише на своїй сторінці в facebook Юлія Ситник.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон