Співаковський: ВР має прийняти законопроект про базову освіту

Про це під час засідання Погоджувальної Ради повідомив Перший заступник Голови Комітету з питань освіти, народний депутат України з фракції «Блок Петра Порошенка» Олександр Співаковський.

«Законопроект про базову освіту 3491 (Проект Закону про освіту – ред.) потрібно цього тижня розглядати і прийняти в першому читанні. Після цього ми повинні розблокувати вирішення питань – двох спеціальних законів – про базову професійну-технічну освіту і закону про вищу професійну-технічну освіту», – сказав Співаковський.

Також, Перший заступник Голови Комітету з питань освіти пропонує розглянути в Парламенті Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо фінансування професійно-технічної освіти за рахунок видатків з обласних бюджетів), реєстр.№5124.

«Ми розглянемо в комітеті даний закон. Необхідно, щоб обласні бюджети розглядали регіональне замовлення в професійно-технічних закладах. Крім того, потребує негайного розгляду Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» (щодо працевлаштування випускників), реєстр. № 3312. Давайте закінчимо з атавізмом радянської влади щодо примусової праці – відпрацювання студентами, які закінчують медичні заклади», – додав Олександр Співаковський.

"Солідарність" БПП

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон