Херсон місто толерантне

Вчора, 16 вересня в міському парку «Херсонська фортеця» пройшов фестиваль «Херсон - місто толерантності». Захід відбувся за підтримки Херсонської міської ради в контексті святкової програми до дня міста.

У фестивалі взяли участь хореографічні, музичні колективи та солісти азербайджанської, болгарської, вірменської, грецької, грузинської, корейської, ромської, громад, а також представники НВО «ХАБАД», ГОО «Болгари Херсону», «Центру німецької культури», обласного товариства «Полонія», кримськотатарського культурно-спортивного центру «Куреш», Центру руської культури ім. О.С.Пушкіна.

Мистецькі блискавки етнокультурних комунікацій заповнили простір паркової фортеці злагодою та веселощами. І сцена перед «Стеллою», на якій виступали творчі колективи плавно перемістилися в амфітеатр.

Розпочалося справжнє свято етнічної музики, танцю та невимушеного людського міжетнічного спілкування.

Не доставало, на жаль курдської громади, однак любителі етнічної музики сподіваються, що у майбутньому курдська громада обов'язково візьме участь у заході такого рівня.

В рамках фестивалю «Херсон – місто толерантності» перед слухачами також виступили солісти Херсонської обласної філармонії: народний артист України Харис Ширинський, Любов Фогель та інші діячі мистецтв.

На етнокультурному святі в Херсоні вперше прозвучав аутентичний грузинський інструмент пандурі, який подарувала фестивалю лідерка цієї громади Еліко Маркелія.

Порадував слухачів азербайджанський саз, заворожуюча грецька вокальна мелодика Ганни Ткач, чарівне акапелло Марієтти Арушанян, знамениті «Польські квяти» Василя Захарського, чудовий, багатий голос Анжеліки Першанової, вишукані етнічні співи і танці ромів, болгар, кримських татар, руських.

Дуже добре виступили дитячі колективи НВО «ХАБАД» и Центру німецької культури „Lebensblumeh" («Квітка життя»). А корейська громада запам'яталась глядачам влучним таеквон-до шоу.

Фестиваль «Херсон – місто толерантності» відбувся на дуже високому організаційному та мистецькому рівні, у тому числі, і завдяки творчому підходу та режисурі директора Херсонської обласної філармонії, голови громадської організації ромів «Кєтанє», Юрія Іваненко. Етнокультурне свято пройшло добре, як і всі справи за які він береться.

Георгій БЯНОВ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон