Олександр Співаковський про перші судові рішення у справах, відкритих в ГПУ

"Для передачі справи до суду необхідно 2-3 місяці – щоб зібрати докази", - говорить Співаковський

Перші судові рішення у справах, відкритих у Генеральній прокуратурі України, будуть у листопаді. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив народний депутат України від фракції "Блок Петра Порошенка" Олександр Співаковський.

"Ми бачимо, скільки сьогодні справ відкрито в ГПУ. Я знаю внутрішню інформацію, і вона така, що йшлося про "велику рибу", і ми сьогодні бачимо, хто це. Після цього... Це 2-3 місяці, щоб зібрати всі необхідні докази і передати до суду. Я думаю, що до листопада ми будемо мати перші результати. Сьогодні суди під впливом того, що прийняла ВР, повинні вирішувати ці справи по совісті, честі й закону. Подивіться на Миколаївську адміністрацію, на справи з бурштином. У них буде (поставлено, - ред.) крапки", - каже нардеп.

Нагадаємо, 12 травня Верховна Рада призначила Юрія Луценка генеральним прокурором України. За відповідний проект постанови № 4654 проголосували 264 народних депутати. На брифінгу перед журналістами Луценко заявив, що його завдання на майбутній рік - відновлення довіри до ГПУ і "велика риболовля на велику рибу".

Після призначення Юрія Луценка на посаду генпрокурора стався ряд гучних затримань. Так, влітку було затримано: екс-керівника парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, колишнього заступника міністра економічного розвитку в уряді Миколи Азарова Олександра Сухомлина, колишнього народного депутата від Партії регіонів Володимира Медяника.

У міжнародний розшук подано колишнього голову Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва, народного депутата України Олександра Онищенка.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон