Херсонський нардеп працює на Львівщині

Вчора, 14 вересня відбулося виїзне засідання Комітету ВРУ з питань науки і освіти у Львівській області на тему: Про стан законодавчого врегулювання організації навчально-виховного процесу з учнівської та студентською молоддю і заходи щодо її удосконалення

У засіданні взяли участь народні депутати України - члени Комітету Олександр Співаковський, Тарас Кремінь, Олексій Скрипник, народний депутат Ірина Констанкевич, перший заступник Міністра освіти і науки Володимир Ковтунець, Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, представники Національної академії педагогічних наук, керівники вищих, професійно-технічних та загальноосвітніх навчальних закладів та представники експертного середовища і освітянської спільноти.

В рамках виїзного засідання Комітету ВРУ, відбулася зустріч з представниками професійно - технічної освіти Львівської області на базі Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу.

Обговорили питання джерел фінансування, подальшої долі ВНЗ І-2 рівнів акредитації та розвитку професійної освіти.

Потім, у конференц-залі Львівської Політехніки, відбувається зустріч з керівниками вищих навчальних закладів Львівської області - останнього етапу досить напруженої сьогоднішньої роботи Комітету у Галичині.

Була конструктивна і відверта розмова про проблеми вищої освіти, її фінансування, спірних питань, пов'язаних з вступною кампанією 2016 року, стипендій, забезпечення реальної автономії вишів та інших болючих аспектів діяльності ВНЗ.

Всі учасники наради чітко і аргументовано висловили свої позиції та надали конструктивні пропозиції. Сподіваюсь на отримання спільного виваженого результату щодо підготовки рекомендацій відносно покращення вищої освіти України.

Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон