Напередодні травневих свят на Херсонщині розпочалося патрулювання у лісовій зоні

З метою запобігання виникненню пожеж у лісонасадженнях і організації роз'яснювальної роботи серед населення щодо заходів безпеки і правил поведінки у лісі на території області проводяться рейдові перевірки.

До складу таких патрулів входять співробітники управління держслужби з надзвичайних ситуацій у Херсонській області, райвідділів міліції, лісомисливських господарств, повідомляє прес-служба Управління ДСНС у Херсонській області.

Цього разу патруль відправився до лісу Цюрупинського району. Провідний інспектор Цюрупинського райвідділу УДСНС Олег Щурський під час зустрічі з відпочиваючими нагадав їм правила поводження у лісовій зоні, вручив пам'ятки як безпечно відпочивати, розводити багаття.

Причинами пожеж у лісонасадженнях можуть бути: необережне поводження з вогнем, непогашене багаття, кинутий сірник або цигарка, дитяча витівка. Іноді причиною виникнення пожежі може стати блискавка, але таке буває рідко.

Що ж треба знати, щоб не допустити пожежі у лісі?

Перше - це підготовка до виходу на відпочинок чи у похід. Державна служба з надзвичайних ситуацій рекомендує брати з собою відро і лопату. При розведенні багаття в лісі необхідно суворо дотримуватися запобіжних заходів. Багаття ні в якому разі не розводити під деревами, особливо під тими, у яких нижні гілки крони знаходяться на невеликій висоті. Не розводити багаття там, де багато сухої трави або недалеко знаходяться сухі пеньки. Місце для вогнища необхідно заздалегідь підготувати або скористатися старим кострищем.

Необхідно вибрати місце подалі від дерев. Окопати місце вогнища навколо в радіусі метра-півтора. Окоп робиться шириною приблизно 30 см, глибиною 10-15 см. Це наочно показали і прокоментували працівники прес-служби УДСНС Павло Ткаченко та Олександр Бугаєнко.

З собою необхідно мати воду, якщо поряд відсутня водойма.

Йдучи зі стоянки, багаття потрібно ретельно загасити, залити водою і присипати землею. Як це також показали рятувальники.

А зі зверненням до мешканців і гостей Херсонської області звернувся заступник начальника управління ДСНС області полковник служби цивільного захисту Ігор Шишкін.

Попри всі старання навчити громадян правильно розводити багаття, гасити його, він закликав усіх під час пожежонебезпечного періоду, у святкові дні утриматися від відпочинку в лісонасадженнях. А в разі, якщо помітили загорання – чітко повідомити координати чи орієнтовне місце пожежі за телефоном - 101

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон