Олександр Співаковський про науково-освітню сферу

Сьогоднішнє пленарне засідання видалось достатньо плідним для освітньої та наукової галузей.

Одразу три проекти Постанов були прийняті Парламентом:

1) проект Постанови про Рекомендації парламентських слухань на тему: "Професійна освіта як складова забезпечення кваліфікованого кадрового потенціалу України: проблеми та шляхи вирішення" (№4862).

У Рекомендаціях систематизовані та враховані пропозиції народних депутатів України, центральних і місцевих органів виконавчої влади, місцевих рад, представників професійно-технічних навчальних закладів, громадських організацій та роботодавців.

Затвердження цих рекомендацій надасть поштовх для забезпечення належного фінансування профтехосвіти в Україні.

2) проект Постанови про призначення у 2016 році іменних стипендій Верховної Ради України для найталановитіших молодих вчених (№4859).

Проект Постанови підготовлений на виконання Постанови Верховної Ради України «Про встановлення іменних стипендій Верховної Ради України для найталановитіших молодих учених». Згідно з цією постановою щорічно для молодих учених докторів наук та кандидатів наук, які підготували докторські дисертації присуджується 30 іменних стипендії ВР України розміром 2 тис.грн. щомісяця

3) Проект Постанови про присудження Премії Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок за 2015 рік (№4860). Проектом пропонується призначити 20 Премій Верховної Ради України 38-м молодим вченим у зазначених галузях, розміром 20 тис.грн. кожна.

Мої вітання молодим науковцям!

Також, хотів би подякувати колегам – парламентарям за консолідоване голосування, яке продемонструвало,що науково-освітня сфера знаходиться у зоні стратегічних інтересів держави.

Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон