Співаковський: Несистемне фінансування освіти і науки в Україні породжує ті проблеми, які зараз маємо

Про це Перший заступник Голови Комітету з питань освіти та науки, народний депутат України з фракції «Блок Петра Порошенка» Олександр Співаковський.

«Дуже добре, що законопроект №4029 «Про проведення парламентських слухань на тему: «Про стан та проблеми фінансування освіти і науки в Україні» (2 листопада 2016 року) розглядається першим питанням, тому що несистемне фінансування освіти і науки в Україні породжує ті проблеми, які ми зараз маємо», – сказав Співаковський.

Він також попросив включити до порядку денного сесії на вівторок – законопроект №3312 "Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» (щодо працевлаштування випускників).

«Давайте закінчимо з примусовою працею в Україні. Ми домовлялись з Міністром освіти проголосувати базовий закон «Про освіту». Видатки на освіту повинні складати 7 % від ВВП», – зазначив Співаковський.

Депутат також звернувся до своїх колег повернутись до законопроектів про профтехосвіту.

«Давайте повернемося до профтехосвіти, бо там почалося «розбазарювання» майна. Тому треба системно вирішити цю проблему», – сказав Співаковський.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон