Співаковський визначив найголовніше завдання на новий політичний сезон

Повернути українській освіті фінансування на рівні 7 відсотків ВВП - таке завдання визначив у новому політичному сезоні для себе і всього «освітнього лоббі» народний депутат України Олександр Співаковський.

«У цьому році ми повинні добитися головного — повернути освіті фінансування на рівні 7 відсотків ВВП.

Так, ми розуміємо, що йде війна, але ми сприймаємо освіту як другий фронт для України», - заявив він в ефірі на ХОДТРК «Скіфія».

При цьому він наголосив, що це буде надскладним завданням, оскільки «багато людей, від яких залежить фінансування, не розуміють, що є сьогоднішній день, а є майбутнє».

Уже зараз, за його словами, освітні заклади відчувають на собі наслідки постійного недофінансування освітньої галузі.

Саме тому перший заступник голови профільного парламентського комітету розраховує на підтримку депутатів - мажоритарників, які добре знають ситуацію на місцях.

«Ми повинні зайняти тверду позицію. Ми ж не говоримо про конкретні суми — 100 млрд. чи 200 млрд. гривень...
На освіту повинні йти 7% від того, що заробила країна, як того вимагає законодавство, і ще 1,7% - на науку. Все. Крапка.

Якщо ми доб'ємося цих параметрів фінансування, школа дуже багато чого вирішить», - підкреслив народний депутат України, перший заступник голови Комітету ВР з питань науки та освіти Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон