Херсонські депутати стали більш дисципліновані та активні

Такий висновок зробили експерти Херсонської обласної організації Комітету виборців України на підставі результатів моніторингу роботи депутатів Херсонської обласної та Херсонської міської радза перші 9 місяців нової каденції.

В порівнянні з попередньою каденцією значно підвищилась дисципліна обранців.

Тільки один депутат - Альберт Черепаха (БПП) пропустив більше половини пленарних засідань обласної ради (3 з 5). В Херсонській міській раді таких немає взагалі.

Більше половини засідань постійних комісій пропустили 4 депутати обласної ради і тільки 1 з Херсонської міської.

На жаль, це Денис Бердник з «Самопомочі», який є секретарем «антикорупційної» комісії ради, тобто є відповідальним за організацію її роботи.

У порівнянні з минулою каденцією суттєво зросла кількість активних депутатів, тобто тих хто, регулярно виступає на сесіях та на засіданнях комісій, вносить конкретні пропозиції. Найбільш активними головами комісій в обласній ради були Юрій Рожков (БПП), Василь Федін («Опозиційний Блок») та Сергій Рибалко («Наш Край»).

Серед рядових депутатів самим активним був Олександр Шумей («Укроп») та його колеги Марина Чернишова (БПП), Юрій Одарченко («Батьківщина») та Євген Криницький (БПП).

Найбільш активними депутатами Херсонської міської ради на сьогоднішній день є: представник «Опозиційного Блоку» В'ячеслав Яременко, його колега з БПП Сергій Жуйков,Дмитро Ільченко («Батьківщина») та Олена Мазур («Укроп»).

Серед голів комісій найактивніші Андрій Дмитрієв («Самопоміч»), Єгор Устинов («Опозиційний Блок») та Віталій Богданов («Укроп»).

Можна сказати про більш активне висвітлення в місцевих ЗМІ діяльності обласної ради та її депутатів.Стало набагато більше публікацій, значно збільшилася кількість депутатів, яких згадували ЗМІ, матеріали стали більш змістовними, а тональність зрушилася у бік позитиву.

Журналісти стали більше уваги приділяти конкретній роботі депутатів, частіше їх цитувати. На нашу думку, це пов'язано як з активністю самих обранців, так і з більш якісною роботою прес-служби ради.

За матеріалами ХОО КВУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон