У Херсонській облраді стався розкол

Розкол у Херсонській обласній раді. Велика група її депутатів висунула до голови органу місцевого самоврядування Андрія Путілова вимогу відзвітувати перед ними на позачерговій сесії,де може розглядатися й питання про його дострокову відставку.

Скликати таку сесію Андрій Станіславович відмовився, а свій звіт провів у приміщенні...обласного академічного музично-драматичного театру імені Куліша безпосередньо для громади.

Виступаючи перед публікою (в основному активістами громадських організацій та бюджетниками), голова назвав депутатів-заколотників «маніпуляторами, котрі хочуть дорватися до ресурсів та перевести все у політичну площину».

Та зчинився ґвалт, присутні кинулися на сцену, і звіт закінчився достроково – обговорити його не дали. Тим часом в опозиції до Андрія Путілова («БПП») виявилися... члени його ж команди: перший заступник Василь Зеленчук («РПЛ») і заступник Віталій Булюк («Наш край»).

І поки голова Херсонської облради освоював театральну сцену, Василь Зеленчук підписав та виклав до соціальних мереж власне розпорядження про скликання позачергової сесії. Перший заступник посилається на статтю 40 Закону України «Про місцеве самоврядування», згідно якої «сесія повинна бути скликана за пропозицією не менш як однієї третини депутатів від складу відповідної ради». А в даному випадку таку вимогу висувають 25 депутатів із 64.

Втім, політологи кажуть, що розкол у органи місцевого самоврядування був тільки питанням часу. Адже ті дев'ять партій, які сформували склад Херсонської обласної ради, розділилися на фракції, і усталеної більшості створити не змогли. Вона завжди була ситуативною, і її члени представляли геть різні фінансово-господарські групи, що мають різні інтереси, а часом конкурують між собою. Їхня дискусія дедалі загострювалася, і впродовж останніх двох місяців набула характеру відвертого протистояння із кримінальним «присмаком».

«Голос України» вже писав про те, як по редакціях регіональних ЗМІ та міських радах розіслали електронне повідомлення про смерть голови облради Андрія Путілова. Далі було ще й неправдиве повідомлення про мінування його особистого автомобіля.

В свою чергу, Віталія Булюка в Інтернеті у чому тільки не звинувачують – від крадіжки бюджетних коштів до образ патріотів України і учасників АТО. Хоча, обираючи керівництво облради, її депутати обіцяли працювати для народу, й забути одне одному попередні гріхи. Та щойно між ними пробігла чорна кішка, і знову почалися звичні інтриги й з'ясування «хто є хто».

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон