Херсонці, а ви чули про мовомарафон?

24 серпня стартує акція «Мовомарафон-25», учасники якої розмовлятимуть українською мовою протягом 25 днів.

Проект приурочений до 25-ї річниці Незалежності України. Гасло акції: «Переходь на українську — стань незалежним!»

За словами організаторів, її проводять для тих, хто прагне більше говорити українською мовою або повністю перейти на неї в щоденному спілкуванні.

У рамках акції розпочали випуск промо-роликів, де відомі особистості діляться своїми думками про роль українською мови для них особисто та для всього суспільства.

До проекту долучилися співачка Ната Жижченко (Onuka), журналіст і телеведучий Юрій Макаров, журналістка Анастасія Рінгіс та дослідник української мови з Австрії Міхаель Мозер.

Узяти участь у марафоні можуть представники будь-якого міста України та світу. Для цього потрібно зареєструватися на сайті movomarafon.in.ua та обрати доріжку — «Мовомарафон‑25» або «Лагідний Мовомарафон».

За першу добу від запуску на сайті проекту зареєструвалися понад 400 учасників із різних куточків України, а також Великобританії, Ізраїлю, США та Греції. А 17 серпня оголосили, що учасниками «Мовомарафону -25» стали 2000 чоловік із 28 країн.

Протягом 25 днів у рамках проекту відбуватимуться майстер-класи, квести, перегляди фільмів, куди запрошуватимуть відомих українських митців, музикантів і письменників.

"Нова Каховка онлайн"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон