«Немає більшої ганьби, ніж вибрати неволю»

Копії аутентичних документів, подарованих людьми, котрі творили молоду державу, представили на виставці з нагоди Дня Незалежності України в обласному державному архіві Херсона.

Зокрема, відвідувачі побачили рішення сесії обласної ради, яким затверджувався новітній герб та гімн краю, а також про лауреатство першого і єдиного на Херсонщині володаря Національної премії імені Тараса Шевченка у галузі літератури 2006 року Анатолія Кичинського (на знімку).

Тонкий лірик, знаний поет-пісняр, чиї вірші знають українські громади в усьому світі, також прийшов на виставку.

Подивившись на газетні вирізки про свій тріумф, Анатолій Іванович лише скрушно зітхнув, нервово посміхнувся, і в бліц-інтерв'ю для «Голосу України» промовив: «Такої злості і такого, який я відчуваю зараз у зв'язку з тим, що відбувається в нашій державі, я не відчував ніколи за всі роки української незалежності. Так на душу давить, що навіть не пишеться...».

Втім, серед експонатів виставки знайшлося і гасло, яке має надихати справжніх патріотів сьогодні. Листівка від 1991 року, які перед референдумом за незалежність тоді розповсюджували активісти руху, складається лише з однієї фрази. Але її треба було б «освіжити» у пам'яті всім, хто сьогодні готовий Путіну п'яти лизати: «Немає більшої ганьби, ніж вибрати неволю».

Голос України

Фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон