Херсоном проїде індійський електробус

Херсонська облдержадміністрація та індійська компанія AZAD підпишуть меморандум щодо запуску виробництва електробусів на Херсонщині.

Про це сьогодні, 17 серпня, за підсумками зустрічі з представником компанії «AZAD Group of companies» паном Бупіндером Чадха та підприємцем паном Кхабаром Паваном, повідомив голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

«Ми готові до співпраці, тому вже завтра підпишемо 5-ти сторонній меморандум та будемо спільно з компанією AZAD розробляти проект для отримання еко-кредиту від ЄБРР», – наголосив керівник Херсонщини.

Під час зустрічі було переглянуто презентацію компанії «AZAD Group of companies», у якій містилась інформація про технічні показники виробництва, про компанії, які співпрацюють з AZAD, та інформацію про представлений асортимент автобусів, які виготовляються: міського користування, «інтерсіті», шкільні та інші. Вартість електробусів від 200 до 500 тис. доларів.

«У Європі, Канаді, США та інших країнах вже використовують електробуси через їх екологічність та економічну вигідність, тому ми хочемо шляхом їх випуску на Херсонщині популяризувати такий вид маршрутного транспорту по всій країні», – зазначив підприємець пан Кхабар Паван.

На сьогодні за висновками інвесторів найбільше підходить за показниками Херсонський машинобудівний завод, який завтра виступить однією зі сторін, з якою буде підписано меморандум.

Як зазначив представник компанії AZAD пан Бупіндер Чадха: «Херсонщина приваблива для запуску виробництва через теплі кліматичні умови та виробничі майданчики для будівництва, які відповідають необхідним вимогам».

Після підписання меморандуму у місті Херсоні на маршрут вийде електробус, який компанія надасть для тестування.

За матеріалами Херсонської ОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон