Працевлаштовувати учасників АТО на Херсонщині стало вигідно

Про це повідомив директор Херсонського обласного центру зайнятості (ХОЦЗ) Євгеній Єрашов.

Ще 29 липня 2016 року Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення зміни до статті 14 закону України "Про зайнятість населення" щодо додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення" (№1436- VIII). Зміни до статті 14 закону України "Про зайнятість населення" розширюють перелік категорій громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, і включають в нього учасників бойових дій, зокрема осіб-учасників АТО.

Це стосується тільки осіб, які зареєстровані в державній службі зайнятості і перебувають на обліку як безробітні. Реалізація положень цього закону буде сприяти працевлаштуванню учасників АТО, оскільки, згідно зі ст. 26 закону України "Про зайнятість населення", роботодавцю, який працевлаштує на нове робоче місце, за направленням Державної служби зайнятості, осіб, строком не менше ніж на 2 роки, щомісяця компенсуються фактичні витрати в розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

«За період з 01 січня 2015 року за допомогою у працевлаштуванні до центрів зайнятості Херсонської області звернулися більше 1300 демобілізованих військовослужбовців-учасників АТО.

З метою підвищення конкурентоспроможності цієї категорії безробітних та прискорення їх працевлаштування 131 учасник АТО безкоштовно пройшов професійне навчання за направленням служби зайнятості.

Загалом служба зайнятості в Херсонській області допомогла знайти роботу 315 демобілізованим учасникам АТО», - заявив Є.Єрашов.

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ХОЦЗ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон