Про заходи інформаційної безпеки на Херсонщині

Доповідали депутатам Херсонської обласної ради представники Департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики ХОДА.

В ході засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та соціально економічного розвитку, директор Департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики обласної державної адміністрації Ольга Савенко доповіла про стан реалізації Програми розвитку інформаційного простору Херсонської області на 2015-2016 роки.

Зокрема, під час свого виступу, Ольга Савенко зазначила: «Інформаційна безпека – це не тільки розбудова інфраструктурних об'єктів, в першу чергу, це стан захищеності життєво важливих інтересів людини, суспільства і держави, при якому запобігає нанесенню шкоди через неповноту, невчасність і недостовірність інформації».

За її словами, це означає, що інформаційна безпека – це максимально збалансоване, правдиве інформування населення за наявності фактажу, що надходить до реципієнтів з різних джерел.

Саме тому Директор Департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики ОДА ще раз звернула увагу на те, що відповідно до Програми були укладені угоди із засобами масової інформації різної спрямованості та читацькими колами, серед яких друковані ЗМІ, інтернет-сайти, радіо та телебачення.

«Вже укладені угоди з місцевими телевізійними компаніями на суму 304 тис 860 грн, радіокомпаніями – 55 тис 931 грн, друкованими газетними виданнями – 195 тис 180 грн, інтернет-сайтами – 134,0 тис грн, книжковими виданнями – 64,0 тис грн, також укладені угоди про друк банерів та буклетів під соціальну рекламу на суму 98 тис 263 грн, а на проведення виставок передбачено 15,0 тис грн», - відзвітувала Директор Департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики.

Крім того, під час розподілу коштів з обласного бюджету на реалізацію Програми розвитку інформаційного простору Херсонської області на 2015-2016 роки Департаментом була проведена робота, спрямована на надання засобами масової інформації знижок на публікацію інформацій за кошт обласного бюджету, в результаті чого більшість місцевих ЗМІ погодилися на таку співпрацю.

Окрім цього, Ольга Савенко ще раз наголосила на необхідності виділенні додаткових коштів на популяризацію 25-ої річниці Незалежності України. Тут вона зупинила увагу на тому, що потрібно показувати Херсонщину як максимально патріотичну й спрямовану на реалізацію державних реформ область.

Як приклад реалізації даного напрямку Програми, Ольга Савенко навела кілька із запланованих тематичних заходів – пряме включення Першого національного каналу, участь області та громадськості у загальнонаціональній трансляції Маршу Незалежності та заходи, які б відзначили Херсонщину (фіксація рекорду України з виконання найбільшою кількістю дітей-бандуристів духовного гімну Миколи Лисенка «Молитва за Україну»).

«Необхідність у популяризації власного регіону є однією зі складових інформаційної безпеки, адже ми бачимо, яку роботу проводить агресор і тому повинні якомога потужніше балансувати цей інформаційний потік якісною і збалансованою інформацією.

Звичайно, ми не можемо впливати на засоби масової інформації, але ми можемо укладати з ними угоди, тим самим надаючи населенню варіативну якісну інформацію, яку вони можуть обирати для себе самі», - пояснила Ольга Савенко.

Також під час засідання комісії у виступі вона наголосила на виділенні додаткових коштів на трансляцію вже існуючих передавачів, які працюють в тестовому режимі на території південних районів Херсонської області та у напрямку АР Крим до моменту появи основних ліцензіатів і проведення конкурсу на отримання нещодавно запущених частот у напрямку АР Крим і в радіусі не менше 60 км у Генічеському районі.

Крім того, звернули увагу й на розвиток книговидання в області та підтримку місцевих авторів. Адже відповідно до статистичних даних Книжкової палати України на сьогоднішній день Херсонщина посідає не досить привабливе місце в рейтингу інших областей. Тому Департамент запропонував розглянути можливість щодо друку поетичних видань місцевого автора Віктора Залевського на воєнно-патріотичну тематику.

По завершенню доповіді Ольги Савенко, Голова та члени постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку взяли до уваги план наданий Департаментом заходів. Особливої уваги було надано конкретним заходам з провадження саме інформаційної безпеки.

Ганна СОКОЛЕНКО

Фото Херсонська облрада

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон