На Херсонщині знаходять роботу

Протягом січня-липня 2016 року послугами Херсонської обласної служби зайнятості скористалося майже 26,0 тис. безробітних громадян.

Станом на 1 серпня 2016 року кількість зареєстрованих безробітних становила 8,1 тис. осіб, з яких більше половини складали жінки, більше третини – молодь віком до 35 років, а також безробітні, які проживають у сільській місцевості, ще 40 відсотків складали безробітні, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні.

Основною проблемою сучасного ринку праці є нестача якісних робочих місць з гідними умовами та оплатою праці, особливо для молоді. Обсяги заявленої потреби підприємств, організацій та установ в працівниках по області в січні-липні 2016 року склали 15,4 тис. одиниць, що на 9% більше минулорічного показника.

Станом на 1 серпня 2016 року кількість вакансій у базі даних обласної служби зайнятості становила 1043 одиниці.

Більше половини вакансій області було зосереджено у м. Херсоні, ще майже третина була подана роботодавцями Голопристанського, Каховського, Скадовського районів та м. Нова Каховка. У середньому по Херсонській області на 1 вакансію претендувало 8 осіб, які шукали роботу.

Чисельність громадян, забезпечених роботою у січні-липні 2016 року, становила 13,9 тис. осіб. Також після одноразового одержання всієї суми допомоги по безробіттю 169 колишніх безробітних, відповідно до своїх бізнес-планів, розпочали підприємницьку діяльність.

З метою підвищення конкурентоспроможності на ринку праці 3,9 тис. безробітних проходили професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації. Херсонська обласна служба зайнятості продовжує роботу по видачі ваучерів особам віком старше 45 років страховий стаж яких становить не менше 15 років для підтримки їх конкурентоспроможності шляхом перепідготовки, спеціалізації, і підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями для пріоритетних видів економічної діяльності. На інформаційних семінарах постійно проводиться роз'яснювальна робота серед осіб віком старше 45 років щодо отримання ними ваучерів. Так, упродовж січня-липня 2016 року видано 17 ваучерів для зазначеної категорії осіб.

З метою забезпечення тимчасової зайнятості громадян та матеріальної підтримки безробітних проводилися оплачувані громадські роботи та інші роботи тимчасового характеру, до яких у січні-липні 2016 року було залучено 4,3 тис. безробітних.

За інформацією Херсонської обласної служби зайнятості

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон