На Херсонщині браконьєри використовують "патріотичні індульгенції"

"Благородні" розкрадачі природних ресурсів завелися на Херсонщині. Біля села Подо-Калинівка Олешківського району області місцеві жителі помітили бульдозер, який руйнував піщані дюни, а пісок вантажив у КамАЗ із причепом.

Коли ж прибула викликана свідками слідчо-оперативна група поліції, її абсолютно спокійно зустрів тутешній фермер. Він пред'явив таку собі "індульгенцію" - лист від Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України з проханням допомогти будматеріалами.

Фермер пояснив, що повантажені на КамАЗ п'ятнадцять тонн піску збирався передати прикордонникам, а наміру продавати його чи використовувати для своїх потреб не мав.

І все б нічого, та це вже не вперше. Минулого року на Херсонщині уже затримували браконьєрів, котрі рубали лісосмуги, гордовито пояснюючи, що заготовляють дрова для військових частин як гуманітарну допомогу.

Із фермером - схожий випадок. Той цілком міг купити пісок на кар'єрі у сусідньому Голопристанському районі і передати його "зеленим беретам". Та вирішив роздобути будматеріал задарма, тобто бути добрим до інших за рахунок навколишнього середовища.

У поліції поки що не кажуть, як збираються покарати природогуба і чи буде він покараний узагалі. Але з певністю зазначають: жодного легального піщаного кар'єра в Олешківському районі Херсонщини просто немає. Тож факт розкрадання природних ресурсів залишається фактом, які б виправдання не наводив їх винуватець. Те саме підтвердили і в обласній екологічній інспекції.

Заступник начальника інспекції Сергій СУВОРОВ каже, що дії фермера є злочином - незаконною розробкою надр. І за цей злочин він повинен відповісти. Бо якщо так піде й надалі, то у лісах краю виб'ють залишки звірини, із водойм повиловлюють рибу, виправдовуючись тим, що нашим захисникам треба щось у казани покласти.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон