"Тачанка" відзначила ювілей

Головний мотофестиваль Херсонщини, який щоліта проводиться у Каховці, зібрав рекордну кількість байкерів.

"Без "Тачанки" я не уявляю свого життя. Вже увосьме ми приїжджаємо сюди разом із дружиною підзарядитися потужною енергією і гарним настроєм, зустрітися зі старими друзями і знайти нових", — зізнається байкер Ігор з Запорізької області.

За його словами, каховський мотофестиваль «Тачанка» — унікальний: «Більшість подібних заходів давно в Україні перетворилися на суцільну комерцію. Ваш же байк-фест — дуже домашній, ми сюди їдемо завжди, як до себе додому. Також нам дуже подобається Каховка. Я сам проживаю на березі Каховського водосховища, але за енергетикою вашому місту немає рівних!».

Разом із Ігорем відпочити на «Тачанці-2016» приїхала рекорд­на кількість байкерів. Цього року було зареєстровано близько 550 учасників із різних куточків України: Києва і Севастополя, Кропивницького і Сімферополя, Дніпра і Одеси. Немало було й байкерів з окупованого Криму.

За їхніми словами, на півострові з початком військової агресії Російської Федерації про проведення подібних заходів можна лише мріяти. «Крим перетворюється на величезну військову базу. Свободолюбиві байкери, туристи або курортники там абсолютно зайві. На них на півострові ніхто не чекає, і тамтешній окупаційній владі вони зовсім не потрібні», — зізнався байкер з Феодосії.

— Рекордною була і кількість учасників нашого традиційного мотопараду вулицями міста, — розповідає один із організаторів «Тачанки», начальник відділу у справах молоді та спорту Каховської міськради Віктор Зубков. — Їх було так багато, що нам довелося докласти зусиль, аби всі могли спокійно виїхати з байкерського табору.

За словами організаторів, чималу підтримку фестивалю надала міська влада. «Дуже складно провести захід такого рівня без допомоги міського голови і міськради. Всі наші питання ви­рішувалися повною мірою», — запевнив президент фестивалю Олександр Зікранець. «Тачанка» набула таких обертів, що влада вже не здатна щось змінити. Було б дуже нерозумно не підтримувати захід такого рівня», — додав Віктор Зубков.

Вечірні концертні програми, дискотеки і вогняне шоу на березі водосховища, безліч конкурсів і мотошоу у центрі житломасиву «Свєтлово» — всім цим запам'ятається десята, ювілейна «Тачанка». А також — виступом відомого музиканта і радіоведучого Сергія Кузіна.

«Херсонщина для мене не чужа, свого часу я служив у ракетному дивізіоні на в'їзді до Нової Каховки, виїжджав звідси капітаном, а потім у Херсоні у мене народилася донька, — розповів він. — Бував я в Каховці раніше не раз на «Таврійських Іграх». На «Тачанці» вперше, але я з задоволенням прийняв запрошення виступити тут і поспілкуватися з хлопцями, які приїхали на своїх байках у це чудове місто. Мені подобається Каховка за її простоту і відкритість. Тут і атмосфера, і люди зовсім інші, ніж у Києві».

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон