Олена Урсуленко: ми зможемо разом все змінити

У Херсоні громадські активістки, жінки-депутати всіх рівнів та бізнес-леді обговорювали питання гендерної рівності в Україні та у європейських країнах.

Семінар у рамках проекту «Я зможу!» провели учасниці громадської організації «Спілка жінок Херсонщини» за підтримки столичних фахівців та шведської благодійної організації «МФБ Час служити».

Жінки з активною життєвою позицією з усієї області вивчали європейський досвід впровадження гендерної рівності, застосування принципів в українських реаліях та працювали над методами вдосконалення своєї діяльності як активістки жіночого руху.

Учасниці семінару поспілкувались із секретарем Херсонської міської ради Оленою Урсуленко, яка власним прикладом доводить, що жінка може реалізувати себе як підприємець і політик. Спілкування проходило у формі діалогу. Активні жінки хотіли б змінити наше місто, зробити його комфортним для себе і своїх дітей. Тому вирішення питань озеленення, благоустрою, безпритульних тварин турбує лідерів жіночого руху найбільше.

«Змінився склад депутатського корпусу. Прийшли нові люди, які всіма силами намагаються змінити життя на краще. Але склад виконавчих органів залишається незмінним вже багато років. І справа не в тому, що грошей у бюджеті на все не вистачає, а в тому, що громадськість не контролює їх використання. Тому багато гострих проблем міста не вирішуються, - підкреслила Олена Урсуленко. – Доєднуйтесь до спільної роботи, пропонуйте проекти, а я всіма силами підтримуватиму їх впровадження. У Херсонській міській раді 7 скликання - 12 жінок-депутатів. Їх вважають успішними – у кар'єрі, родині, політиці, бізнесі. Всіх їх об'єднують проекти у різних сферах життя Херсона. І ми зможемо разом все змінити!».

Зважаючи на те, що учасниці семінару мають своє бачення у вирішенні проблем міста, сторони домовились про те, що зустрічатимуться і обговорюватимуть спільні проекти частіше.

Анна СОКОЛЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон