На Чорноморський біосферний заповідник подали до суду

Генеральна прокуратура перешкодила намаганням комерційної структури вилучити з користування Чорноморського біосферного заповідника Національної академії наук України земельну ділянку площею майже 2 тис га.

Товариство мисливців і рибалок «Голопристанська Чайка» звернулося до господарського суду Херсонської області з позовними вимогами до Чорноморського біосферного заповідника Національної академії наук України про визнання відсутності права користування заповідника земельною ділянкою площею 1867,8 га вздовж Тендрівської затоки, яка визначена як охоронна зона.

Зазначене товариство намагалося отримати в користування мисливські угіддя в охоронній зоні Чорноморського біосферного заповідника на узбережжі Ягорлицької затоки в районі Кінських островів вздовж заповідної зони Тендрівської затоки, де відповідно до положень Закону України «Про природно-заповідний фонд України» мисливство заборонено.

Вказані обставини стали підставою для вступу органів прокуратури у розгляд справи.

Судом першої інстанції, з яким погодився суд апеляційної інстанції, у позові товариства відмовлено.

Не полишаючи намір отримати у користування угіддя, підприємство оскаржило судові рішення до Вищого господарського суду України.

Однак суд касаційної інстанції, визнавши обґрунтованими доводи Генеральної прокуратури України, 03.08.2016 відмовив комерційній структурі у задоволенні скарги і рішення та постанову судів першої та апеляційної інстанцій залишив у силі.

Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон