На адмінмежі Херсонщини з АР Кримом загрози немає

На Херсонщині нещодавно проходили командно-штабні навчання «Південний вітер», під час яких Збройні Сили України показали свою злагодженість і потужність.

Зі сторони Російської Федерації так само заплановано проведення військових навчань на нетривалий період часу.

«Скупчення військової техніки можна пояснити тим, що у зв'язку з проведенням навчань відбувається переміщення техніки й бійців до Автономної Республіки Крим зі складу військових частин Південного федерального округу Російської Федерації.

А обмеження виїзду з території Криму на всіх трьох пунктах в'їзду-виїзду пов'язані з пошуками російських дезертирів військовослужбовцями», – пояснив заступник голови Херсонської ОДА Вадим Чабан.

На сьогоднішній день ситуація на КПВВ «Чонгар» налагоджена й контрольний пункт працює у штатному режимі. А на «Чаплинці» й «Каланчаку» поки що громадяни мають можливість перетинати кордон тільки у напрямку Криму, бо російські прикордонники не можуть надати дозвіл на перетин межі зі сторони півострова до з'ясування обставин.

Заступник голови обласної державної адміністрації Вадим Чабан звертається до громадян і представників ЗМІ і запевняє: «Зміни в роботі контрольних пунктів в'їзду-виїзду Херсонської області жодним чином не несуть загрозу для громадян України. Найближчим часом робота буде налагоджена у двосторонньому режимі».

За матеріалами Херсонської ОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон