У прокуратурі області відбулась нарада

Вчора, 2 серпня, прокурор Херсонської області Віталій Тригубенко провів обласну нараду за результатами роботи органів прокуратури області у І півріччі 2016 року.

В заході взяли участь заступники прокурора області, начальники управлінь та відділів апарату прокуратури області, керівники місцевих прокуратур.

Під час заходу коротко окреслені основні досягнення в роботі органів прокуратури Херсонщини та обговорені проблемні питання, які потребують першочергового вирішення та реагування.

Так, в поточному році до суду направлено 1797 обвинувальні акти.

У сфері протидії кримінально караній корупції, до суду спрямовано 25 обвинувальних акти, 29 осіб притягнуто до відповідальності, загальна сума неправомірної вигоди у направлених до суду кримінальних провадженнях – близько 2 млн. грн.

Протидіючи адміністративній корупції, правоохоронними органами складено та направлено до суду 52 протоколи, до відповідальності притягнуто 34 особи, серед яких депутати місцевих рад, посадові особи органів місцевого самоврядування, працівники правоохоронних органів.

У сфері земельних відносин заявлено позови на суму 235 млн. грн., до державної та комунальної власності повернуто 667 га землі.

У сфері представництва інтересів дітей і держави в суді у І півріччі п.р. на захист житлових та майнових прав дітей, реально поновлені права 94 дітей. Також акцентовано увагу на зменшенні загального рівня підліткової злочинності.

Проте, нині залишається ряд проблемних питань, які потребують першочергового вирішення та реагування з боку прокуратури, насамперед, це – зростання особливо тяжких та тяжких кримінальних правопорушень, очевидних умисних вбивств, збільшення кількості крадіжок, грабежів, розбійних нападів, незаконні проведення вирубки лісових насаджень, видобутку пісків та вилову живих водних ресурсів.

Враховуючи особливість розташування Херсонської області, актуальними також залишаються питання незаконного зайняття земельних ділянок, перш за все земель вздовж берегів Азовського та Чорного морів; захисту громадян від рейдерських захоплень майна та врожаю; проявів сепаратизму, тероризму та контрабанди.

Під час заходу обговорені першочергові кроки для подолання негативних явищ, крім того, прокурор області націлив присутніх на зайняття принципової позиції при виконанні своїх обов'язків та наполегливу, злагоджену, цілеспрямовану, направлену на досягнення кінцевого результату роботу.

Прес-служба прокуратури Херсонської області


фото facebook

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон