Під носом в окупантів квітне зелена садиба

Відпочинок під носом у окупантів не тільки приємний, а й патріотичний — нехай заздрять вороги!Всього за сім кілометрів від лінії розмежування на курорті Арабатська стрілка такий відпочинок для українців організувала родина киян Оксани та Олега Чорнобривцевих.

Оксана за фахом має цілком «міську» професію маркетолога, її Олег і поготів радіофізик. Та коли в сім'ї знайшлося двійко дітей, подружжя вирішило покинути мегаполіс і ростити їх у екологічно чистій місцевості.

Село Стрілкове на Арабатці підійшло якнайкраще. Кияни придбали тут звичайну хату, яку за СРСР будували для переселенців за типовими проектами, розбили свій город на виноградник на 26 сотках землі.

А згодом перетворили її на садибу сільського зеленого туризму. Торік у ній безплатно прийняли на відпочинок 44 воїни АТО з родинами, цього ж сезону проект призупинили через необхідність заробити грошей на розширення бізнесу. Адже бажаючих відпочити на узбережжі Азовського моря стало набагато більше.

— Чи не кожен, хто хоче приїхати, запитує по телефону: чи не докучають окупанти, чи є небезпека? Відповідаю: небезпеки жодної! Тож нинішнього літа приймали гостей з Київщини, Дніпра, Львова — до сімдесяти чоловік. Декому через нестачу місць і відмовляти довелося, — розповідає господиня «прикордонної» садиби зеленого туризму Оксана Чорнобривцева. — Перспективи гарні, тож садибу розширюємо: було чотири кімнати, а прибудували ще п'ять. Гостей цікавить не тільки море — малеча роздивляється, що за смакота на городі росте, як знайти яєчко з-під курочки. У наших планах — міні-ферма, майстер-класи з народних ремесел та багато чого іншого.

Садиба зеленого туризму в Стрілковому має свою перевагу. Адже в сезон холодів курортне життя на Арабатці майже завмирає: пансіонати й приватні готелі закриваються, бо власники вважають, що опалювати їх надто дорого. А люди ж однаково їдуть з усіх усюд — кому треба приймати ванни у тутешньому гарячому джерелі, кому на риболовлю чи полювання у Присивашші, а хтось везе дітлахів до сафарі-парку. Тому гості до садиби приїжджають тепер не тільки влітку, а й цілорічно, хіба в меншій кількості.

Українці хочуть милуватися природою, пізнавати рідний край та відчувати життя у всій його повноті. І «зелені чоловічки» з автоматами — лише тимчасова перешкода природному плинові життя.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон