Курортні ділки дурять власних робітників

Сотні працівників, не оформлених офіційно, виявили співробітники Державної фіскальної служби під час перевірки 779 приватних готелів, пансіонатів та інших оздоровниць чорноморського та азовського узбережжя Херсонщини.

Власникам бізнесу доведеться оформити з підлеглими трудові відносини і сплачувати соціальні внески. Це вже "традиційно": тільки протягом поточного року на 1577 підприємствах регіону "знайшлося" понад три тисячі таких трудівників.

Але на додачу сезонні "нелегали" ще й дедалі частіше стикаються із випадками, коли роботодавці не платять їм обіцяний заробіток навіть "у конвертах".

До поліції чи не щодня надходять заяви обдурених офіціантів, барменів, покоївок та інших робітників, котрі не отримали чесно зароблених грошей через непорядність своїх наймачів - власників тих же пансіонатів, кафе й тимчасових торгових точок у курортних містах і селах краю.

Способи для дурисвітства ділки використовують уже відомі: беруть працівника нібито на стажування, за харчі та дах над головою, обіцяючи через певний термін високу зарплатню. А коли той відпрацює один-два місяці, йому заявляють, що він "не підійшов", і звільняють без сплати жодної винагороди.

Інший поширений варіант - звинуватити матеріально відповідальну особу у штучно створеній недостачі товарів чи коштів і вигнати на вулицю, погрожуючи кримінальною відповідальністю нібито за крадіжку.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон