Благодійний проект на Херсонщині

Демобілізований військовослужбовець з вадами слуху отримав у Херсоні допомогу в рамках проекту «Підтримка довгострокової соціальної стабільності в Україні»

На Херсонщині триває реалізація проекту «Підтримка довгострокової соціальної стабільності в Україні», за підтримки уряду Японії через Міжнародну Федерацію Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця.

Основна мета проекту – сприяти сталій соціальній стабільності в Україні шляхом підтримки медичної та соціальної реінтеграції поранених військовослужбовців, членів сімей демобілізованих військовослужбовців і вразливих внутрішньо переміщених осіб.

Окрім психосоціального компоненту, в програмі присутній також медичний компонент, у межах якого є можливість надати допомогу пораненим демобілізованим військовослужбовцям.

Демобілізовані мають змогу отримати як деталі до протезів, так і самі протези, медичне обладнання (багатофункціональні ліжка, милиці, інвалідні візки), а також засоби для полегшення побуту (пристосування для дому – пандуси, поручні, ручки) тощо.

Саме за цією допомогою і звернувся до Херсонської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, який реалізовує даний проект в Херсонській області, житель Горностаївки Сергій Васютін.

Сергій під час проходження служби в зоні АТО отримав контузію, як результат – отримав проблеми зі слухом і потребує спеціальні, слухові апарати.

Минулої п'ятниці, 29 липня Сергій, після консультації в спеціалізованому медичному закладі, відвідав Херсонську обласну організацію ТЧХУ де в рамках проекту отримав від керівництва організації необхідні апарати.

По закінченні зустрічі Сергій Васютін висловив щиру подяку керівництву Херсонської обласної організації Червоного Хреста за небайдужість до проблем інших та надану допомогу.

Херсонська обласна організація
Товариства Червоного Хреста України

На фото: Сергій Васютін (в центрі) з головою ХОО ТЧХУ Андрієм Пасікою та куратором проекту «Підтримка довгострокової соціальної стабільності в Україні» в області Жанною Петріною.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон