Рейтинг «прогульників» у Херсонській міській раді

На скільки сумлінно виконують свої обов'язки депутати Херсонської міської ради, приймаючи участь у засіданнях постійних депутатських комісій (членами яких вони є) та пленарних засідань ради?

Щоб дати відповідь на ці питання та проілюструвати для виборців картину «праці на благо міста та городян» обраних ними представників у «нормотворчому» органі міста Херсона, громадський діяч Володимир Макуха проаналізував офіційні данні по присутності (поки про активність мова не іде) депутатів на пленарних засіданнях і на засіданнях постійних комісій.

Було проаналізовано відповідні данні по всім пленарним (11, з урахуванням оголошених перерв з продовженням у інший день) у період з 27 листопада 2015 року по 31 травня 2016 року, та по всім засіданням постійних депутатських комісій у період з 22 листопада 2015 року по 23 червня 2016 року.

При цьому слід зазначити, що з 10 наявних у міській раді постійних депутатських комісій у обраний для аналізу термін найменше засідань (13) провела постійна комісія «З питань освіти, спорту, культури, духовності та молоді». Найбільше засідань (28) у багажі постійної комісії «З питань містобудування, архітектури та регулювання земельних відносин».

Присутність депутатів на пленарних засіданнях

Серед обраних 54 депутатів Херсонської міської ради, 31 обранець приймав участь у роботі всіх зазначених вище пленарних засідань, тим самим забезпечуючи наявність «постійного кворуму». Найбільше прогулів у лідера фракції партії «Наш край» Володимира Сальдо (пропустив перші 5 пленарних засідань).

На другому місті антирейтингу представники партій БПП «Солідарність» Юрій Кирилов та «Наш край» Віктор Шевчук (по 3 прогули). П'ять депутатів мають у своєму пасиві по дві пропущені сесії. При цьому жодна із партій, яка має своїх представників у раді міста, не може похвалитись 100% відвідуванням пленарних засідань обраними від неї депутатами.

Хто з депутатів частіше пропускає засідання постійних комісій?

Більш цікавою виглядає картина участі у засіданнях постійних депутатських комісій. Лише 11 депутатів не пропустили жодного з засідань комісії, членом якої вони є.

При цьому значна кількість народних обранців або вже «напрогулювала» на можливість застосування проти них процедури про дострокове припинення депутатських повноважень, або знаходиться «на грані».

Щоб городяни знали цих обраних ними «трудяг», доцільно їх перелічити разом з їх «досягненнями»:

Явним «чемпіоном» є обраний від політичної партії «Об'єднання Самопоміч» Денис Бердник, який примудрився пропустити 10 (десять) з 19 (дев'ятнадцяти) засідань комісії, або 52,6% пропущених засідань. При чому Денис Володимирович є членом постійної депутатської комісії «З питань антикорупційної політики, сприяння децентралізації, розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства, свободи слова та інформації».

На другому місті обраний від партії БПП «Солідарність» Юрій Кирилов – пропустив 10 засідань з 20, або 50%.

Тройку «лідерів» замикає представник партії «Наш край» Віктор Шевчук, який був відсутнім на 12 засіданнях з 28 та має відсоток пропусків у 42,85%.

По матеріалах сайту «Політична Херсонщина»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон