Гальмує підготовка до зими

Підготовка системи централізованого опалення Херсона до зими зривається. З 49 котельних обласного центру на цей час у половині мали б уже завершити профілактику та поточні ремонти.

Натомість роботи встигли виконати тільки на 14 об'єктах, констатували на колегії Херсонської облдержадміністрації. Так само кволо триває заміна аварійних ділянок підземних тепломереж.

Причина банальна: банківські рахунки комунального підприємства "Херсонтеплоенерго" заблоковані судами, оскільки КП не сплатило понад п'ять мільйонів гривень заборгованості у вигляді штрафів та пені за газ, використаний впродовж минулих років.

На підприємстві введено чотириденний робочий тиждень, а частину трудового колективу взагалі відправили у відпустки за власний рахунок. Тож і не дивно, що котельні ремонтувати немає кому і за що.

При цьому підготовка до зими житлових багатоповерхівок триває значно успішніше: по області 582 "висотки" із централізованим опаленням, або 45,5 відсотка від їх загальної кількості уже в повній технічній готовності до прийняття тепла у внутрішньобудинкові системи.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон